26/8. Vad är det som går och går och kommer tillbaka till abisko?

Har vandrat i fem dagar och softat på abisko fjällstation i tre dagar. 

Vandringen var så där. Lite väl mycket skog och lite för lite fjäll. De 24 km mellan abiskojaure och unna allakas kändes som 30. Det hade ösregnat heka natten och fortsatte att ösregna hela förmiddagen så det var blött blött blött. Och myggigt myggigt myggigt. När man satte sig ner var det 50 myggor som svärmade runt om en. 


Och i princip folktomt. Mötte två vandrare på vägen och såg ett par några hundra meter framför mig. I övrigt tomt. 

Dessutom var det vattensjukt och strömt. En spång/bro hade fallit ner. Lyckligtvis stod paret framför mig och förberedde sig för att korsa. Olyckligtvis tappade jag min högra foppa toffel i ån. 

4 km senare – 1 km före unna allakas – var det ett nytt vad. Som var djupare och mer strömt. Väntade in paret och vi gick runt och letade vadställe. Till sist gick vi över. En bit över knäet och strömmande. Mina kängor blev dyngsura. 

Skönt att komma fram till unna allakas. Bastade. 

Dagen därpå gick jag till alesjaure. Fint och kallt. Brett vad, som jag tog i foppatoffel och socka. Kallt. Fem snöpass på fjället. 

Alesjaure låg fint. Men så himla mycket turister. Och folk som inte hämtade in vatten eller gick ut med slasken. I abiskojaure också. 


På torsdagen endagsutflykt till Trollsjön. Bara kvinnor. ”Skönt att slippa få saker man kan förklarat för sig” sa guiden. 


På fredagen promenad till abisko östra för att handla resekost och godis och på lördag förmiddag kort promenad längs med rallarvägen innan hemresan. 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s