Sprit och Politik

När en bekant till mig blev kallad för Champagnesocialist på Twitter idag började jag fundera på det där med sprit och politik. Det finns ju många aspekter på det. Några har aktualiserats de senaste veckorna; typ In Vino Veritas och Där vinet går in går vettet ut, vilket väl egentligen är två olika sätt att säga samma sak.

Men min angreppsvinkel var alkohol och politiska ideologier. Gör Testet; säg mig vad du dricker och jag ska säga vad du röstar på. Eller tvärtom. Och/eller tvärtom.

Det började med champagne-prefixet. Det går ju ihop med alla politiska ideologier. Champagnesocialist. Champagneliberal. Champagnesosse (OBS alltså ej samma sak som Champagnesocialist). Till och med Champagnesverigedemokrat funkar. Kanske inte det mest uppenbara, men vad ska man annars vaska riksdagsarvodet på.

Champagnekristdemokrat. Nej. Där gick det inte längre. Men det får vara undantaget som bekräftar regeln. Champagne går hem i alla politiska läger. Så länge den är kall, torr och gratis. Det räcker med gratis, förresten.

I varje fall, här kommer hela listan.

Moderaterna: Beror på vilken moderat. Gamla Moderaterna: Konjak och dyrt rödvin. Nya Moderaterna: Whisky och Amarone. MUF/MSU: Svartsprit.

Folkpartiet: Lättöl.

Centern: Samma sak där: beror på vilken Center. Stureplanscentern: Champagne. Lantortscentern: Grönstedts Monopol samt Hjortonlikör.

Kristdemokraterna. Punschpraliner.

Sossarna: Ja. Hvad dricka socialdemokraterna? BiB och starköl?

Vänsterpartiet: Billigt rödtjut.

Miljöpartiet: Gamla MP: Maskrosvin. Södermalms-MP: Allt chenin-blanc baserat från Loire-dalen. Hur svårt kan det vara? Det finns en flaska på Systemet på Nybrogatan. Fanns.

Sverigedemokraterna: U-båt.

That’s it. Nästa gång jag återerövrar datorn från min son ska jag skriva om kaffe och politik.

Annonser

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Sprit och Politik

  1. Doris och Rita

    Du är ett geni

  2. Gilla! Jag är miljöpartist och bosatt i Gröndal. Härligt att vara citerad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s